Izdelava ostrešja

Da je izdelava ostrešja dobra, je pomembno, da je ostrešje dobro in pravilno načrtovano ter izdelano kakovostno. Ostrešje mora namreč zdržati več desetkletij in v tem obdobju prenašati visoke obremenitve.
Izdelava ostrešja mora biti narejena natančno na dobrih načrtih. Pomembna pa je tudi kakovost lesa za ostrešje.

Izdelava ostrešja zahteva strokoven pristop in izkušnje. Naše podjetje nudi zanesljivo in natančno načrtovanje ostrešja, izdelavo ostrešja in dobavo kakovostnih materialov za izdelavo ostrešja.

Načrtovanje ostrešja

Nudimo izračun statike in načrtovanje ostrešja

Dobava materialov

Dobava kakovostnih materialov

Izdelava ostrešja

Zanesljiva in kakovostna izdelava ostrešja

Načrtovanje ostrešij za kakovostne strešne konstrukcije

Za izdelavo kakovostne, vzdržljive in odporne strešne konstrukcije je potrebno dobro načrtovanje. Zagotavljamo profesionalno načrtovanje ostrešja oz. strešne konstrukcije, saj smo specializirani za izdelavo ostrešij in krovstvo ter izkušeni in usposobljeni.

Pohvalimo se lahko s številnimi zahtevnimi  projekti na področju načrtovanja in izvedbe ostrešij.

Kakovostni špirovci za streho

Nudimo dobavo kakovostnih špirovcev za izdelavo ostrešja. Naši dobavitelji špirovcev nudijo pravilno posekan in pravilno sušen les, ki ima dolgo življenjsko dobo in dobre lastnosti. Poleg tega so naši špirovci impregnirani proti zajedavcem.

Z zanesljivimi izračuni poskrbimo, da so dimenzije špirovcev za ostrešje pravilno dimenzionirane, da niso pre-dimenzionirane ali pod-dimenzionirane. Pri tem uporabljamo programska orodja, ki upoštevajo vse parametre lastne obtežbe, kot so sneg, veter, potres in podobno.

Pogosta vprašanja

Pogosta vprašanja o izdelavi ostrešaja

Kako poteka izdelava ostrešja?

Izdelava ostrešja se začne z načrtovanjem in statičnimi izračuni. Ko je načrtovanje narejeno dobro, natančno in celovito je čas za dobavo špirovcev. Po dobavi špirovcev in drugih materialov je čas za izvedbo oz. izdelavo ostrešja. Zatem pride na vrsto prekrivanje strehe s kritino.

Kaj je pomembno pri načrtovanju ostrešja?

Načrtovanje ostrešja mora biti izvedeno natančno in celovito. Načrt ostrešja mora vključevati vse potrebne podatke, kot so materiali in prerez nosilnih elementov, dimenzioniranje nosilnih elementov in stikov nosilnih elementov ter pritrjevanje na konstrukcijo.

Kakšni špirovce izbrati za ostrešje?

Špirovci morajo biti pripravljeni posebej za gradnjo. To pomeni, da mora biti les pravilno izbran, posekan in pravilno sušen. Potem je pomembna natančna obdelava in končna obdelava oz. impregnacija pred zajedavci.

Katere so najpogostejše napake pri izdelavi ostrešja?

Vse se začne pri načrtovanju. Načrt ostrešja mora vključevati vse potrebne podatke, kot so materiali in prerez nosilnih elementov, dimenzioniranje nosilnih elementov in stikov nosilnih elementov ter pritrjevanje na konstrukcijo. Slabosti in napake načrtovanja ali izvedbe se pokažejo šele pri vremenskih vplivih (veter in sneg). Pomembni so natančni izračuni, kakovosten material in dobra izvedba.

Povprašajte za ceno

Cena izdelave ostrešja lahko variira, glede na stanje objekta, vrsto in velikost. Povprašajte za ceno ostrešja.