Prekrivanje strehe

Preden začnemo izvajati prekrivanje strehe, je potrebna priprava strehe. To vključuje pripravo kapne letve, pritrditev kapne rešetke in pritrditve strešne letve na kontraletve. Pomembna je tudi izdelava zračnega mostu.

Zatem sledi začetek del za prekrivanje strehe. Prekrivanje strehe izvajamo v dobrih oz. primernih vremenskih razmerah s pomočjo dvigala, kar nam omogoča, da je proces prekrivanja strehe zaključen hitreje. Tako preprečimo možnost poslabšanja vremena.

Prekrivanje strehe zahteva strokoven pristop in izkušnje. Poleg tega pa je zelo pomembna uigranost ekipe. Ekipe, ki dlje časa delajo skupaj lahko zagotovijo kakovostnejše prekrivanje strehe.

Naše podjetje nudi zanesljivo in natančno načrtovanje, dobavo strešnikov in prekrivanje strehe.

Priprava strehe za prekrivanje

Natančna in celovita priprava strehe za prekrivanje

Dobava strešnikov

Dobava kakovostnih strešnikov

Prekrivanje strehe

Natančno in kakovostno prekrivanje strehe

Priprava strehe za prekrivanje

Priprava strehe za prekrivanje2 je pomemben del procesa prekrivanja strehe. V tem delu zagotovimo, da je ostrešje z letvami kakovostno pritrjeno in omogoča dobro pritrditev strešnikov na ostrešje.

Zagotavljamo natančno pripravo strehe, da kasnejše prekrivanje poteka nemoteno in omogoča kakovostno prekrivanje strehe, s tem pa dolgo življenjsko dobo strešne kritine in obstojnost.

Kakovostne kritine in strešniki

Nudimo dobavo kakovostnih strešnih kritin in strešnikov za prekrivanje strehe. Glede na obstoječe ostrešje vam svetojemo katero vrsto strešne kritine izbrati, da bo najbolje

Naši dobavitelji špirovcev nudijo pravilno posekan in pravilno sušen les, ki ima dolgo življenjsko dobo in dobre lastnosti. Poleg tega so naši špirovci impregnirani proti zajedavcem.

Z zanesljivimi izračuni poskrbimo, da so dimenzije špirovcev za ostrešje pravilno dimenzionirane, da niso pre-dimenzionirane ali pod-dimenzionirane. Pri tem uporabljamo programska orodja, ki upoštevajo vse parametre lastne obtežbe, kot so sneg, veter, potres in podobno.

Pogosta vprašanja

Pogosta vprašanja o izdelavi ostrešaja

Kako poteka izdelava ostrešja?

Izdelava ostrešja se začne z načrtovanjem in statičnimi izračuni. Ko je načrtovanje narejeno dobro, natančno in celovito je čas za dobavo špirovcev. Po dobavi špirovcev in drugih materialov je čas za izvedbo oz. izdelavo ostrešja. Zatem pride na vrsto prekrivanje strehe s kritino.

Kaj je pomembno pri načrtovanju ostrešja?

Načrtovanje ostrešja mora biti izvedeno natančno in celovito. Načrt ostrešja mora vključevati vse potrebne podatke, kot so materiali in prerez nosilnih elementov, dimenzioniranje nosilnih elementov in stikov nosilnih elementov ter pritrjevanje na konstrukcijo.

Kakšni špirovce izbrati za ostrešje?

Špirovci morajo biti pripravljeni posebej za gradnjo. To pomeni, da mora biti les pravilno izbran, posekan in pravilno sušen. Potem je pomembna natančna obdelava in končna obdelava oz. impregnacija pred zajedavci.

Katere so najpogostejše napake pri izdelavi ostrešja?

Vse se začne pri načrtovanju. Načrt ostrešja mora vključevati vse potrebne podatke, kot so materiali in prerez nosilnih elementov, dimenzioniranje nosilnih elementov in stikov nosilnih elementov ter pritrjevanje na konstrukcijo. Slabosti in napake načrtovanja ali izvedbe se pokažejo šele pri vremenskih vplivih (veter in sneg). Pomembni so natančni izračuni, kakovosten material in dobra izvedba.

Povprašajte za ceno

Cena izdelave ostrešja lahko variira, glede na stanje objekta, vrsto in velikost. Povprašajte za ceno ostrešja.